ЛЕТНИ ЕЗИКОВИ ЛАГЕРИ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

 

Летните езикови лагери във Великобритания са най-желаното, най-очакваното време, естествен завършек на всяка, изпълнена с много труд и успехи, учебна година. Идеята на нашето училище е, наред с несъмнената полза от непрекъснатото общуване на английски език в естествена среда, нашите ученици да опознаят Великобритания чрез организиране на ежегодния лагер в различни части на острова, опознавайки всички кътчета на прекрасната й природа, уникалните й забележителности, бита и културата на британците.По този начин децата, които ежегодно посещават езиковите лагери, имат уникалната възможност да видят неща, които дори самите британци рядко успяват.

Разбира се, наред с това, организацията на учебния процес е на най-високо ниво, давайки възможност на децата да затвърдят и усъвършенстват вече придобитите, както и да натрупат много нови, полезни знания, особено в сферата на живия, говорим английски език.

Дневният режим е организиран така, че половината от деня им е ангажирана с учебни часове, а в останалото време се редуват спортни занимания по интереси, клубове по музика, рисуване и танци, с полудневни екскурзии до интересни места и културни забележителности. Вечерите са заети с много интересни игри и представления, които винаги са много желани и очаквани от всички деца в лагера.

Ползата от общуването на нашите деца с деца от цял свят е несъмнена, създавайки приятелства за цял живот. Този вид общуване винаги има полза в две насоки: от една страна, децата упражняват своите лингвистични умения, а от друга се осъществява културен обмен.

В края на двуседмичния им престой за децата се организира прощално парти-дискотека. Това е вечер на много сълзи и усмивки, вечер, която децата не искат да свършва, вечер, която запомнят завинаги. Ето защо още в началото на всяка нова учебна година те очакват с нетърпение следващата дестинация, за да започнат да мечтаят за нови преживявания и красиви емоции.