Прием 2024/2025 г.

ЧОУ „Д-р Петър Берон“ стартира прием на ученици в подготвителен и първи клас за учебната 2024/2025 година от 01.11.2023 година.

ЧОУ "Д-р Петър Берон"

Стимулиране пълноценното им физическо развитие с активен спорт - плуване, тенис на корт, таекуондо, ски училище, футбол!

ЧОУ "Д-р Петър Берон"

Създаване условия за развитие на заложбите на децата в Ателиета по интереси /театър, танци, изобразително изкуство, журналистика, музика, енциклопедични знания, компютърна грамотност/

ЧОУ "Д-р Петър Берон"

Съчетаване на общообразователната подготовка с интензивно чуждоезиково обучение по английски език.

Bulgarian Mobility Within the Erasmus Project "Time for Coding- It's All Around US" /27.03-31.03.2023/

Bulgarian Mobility Within the Erasmus Project

През изминалата 2023 година ЧОУ „Д-р Петър Берон“ участва като партньор по проекта Time for Coding -It’s All Around Us” към европейската програма за споделяне на добри практики в образованието -Еразъм, заедно с училища от Полша (Szkola Podstawowa nr 2 im. prof. dra Wladyslawa Szafera) и Турция (Karacabey Ataturk Ilkokulu - Bursa, Turkey).

Участието ни в проекта беше продиктувано от необходимостта да откликнем на предизвикателствата на 21 век, които глобализираната икономика, достиженията в науката и  нововъведенията в технологиите представляват. А също и за да създадем достатъчно конкуренти и подготвени млади хора, които с лекота да се справят  в модерния свят на информация и  знание.

Целите на проекта са насочени именно към представяне по един достъпен и увлекателен начин на иначе сложната материя на предмети като: астрономия, различните сфери на природните науки, математиката, технологиите и инженерството; да се развият STEAM умения в нашите ученици, да се вдъхновят и окуражат да предпочетат науката, за да се създаде едно ново поколение от учени, изследователи и инженери.
Затова и основните дейности по проекта, свързани предимно с астрономията и STEAM предметите, са насочени към стимулиране на въображението, критичното мислене и разрешаването на реални проблеми в учебна среда.
В рамките на българското домакинство бяха проведени множество срещи, открити уроци и работилници, в които нашите учители показаха нагледно как прилагат интердисциплинарния СТЕАМ подход на преподаване, а нашите ученици- своите знания по английски и в различните научни области;  уменията си да работят в екип, да комуникират, да проявяват находчивост и съобразителност при решаване на реални казуси.
Като добър домакин ЧОУ „Д-р. П. Берон организира и богата културна и социална програма. Нашите гости се запознаха със забележителности в центъра на София: ротондата „Свети Георги“, църквата „Света Неделя“, софийското “Ларго“. Посетиха: Националния исторически музей и Националната галерия. Имаха възможност да се запознаят с достойнствата на европейска столица на културата за 2019г.- Пловдив, да научат за връзката между някои изчезващи минерали и смартфоните в експозицията на музея „Земята и Хората“: Smart Minerals for Smart Phones; да се порадват на прелестите на нощното небе и да гледат филм за Космоса, галактиките и Слънчевата система в иновативния дигитален планетариум “Андромеда”.

https://drive.google.com/file/d/1JS1ojfePivZ3hFxvvUC7kCpBGVkCvCQR/view?usp=sharing

Частно училище и частна детска градина в София | Д-р Петър Берон